Loading Üritused

« Kõik Üritused

  • Üritus on toimunud.

Õpilasleiutajate riiklik konkursi tähtaeg

15. oktoober, 00:00 - 23:59

Ootame kõiki 6–19-aastaseid noori osalema õpilasleiutajate riiklikul konkursil. Parimaid leiutajaid ootab 32 350 euro suurune riiklik auhinnafond, mitmed eripreemiad ning võimalus esindada Eestit USA-s Ohios toimuval maailma suurimal teadus- ja inseneeriakonkursil Regeneron ISEF.

Õpilasleiutajate konkurss on hea näide sellest, et igaühest võib saada leiutaja. „Mõnikord pakub igapäevaelu meile probleemi, millele oleks hädasti vaja nutikat lahendust, kuid mõnikord on lihtsalt tarvis lasta inspiratsioonil lennata,“ julgustab ETAGi teaduskommunikatsiooni osakonna juhataja Annely Allik. „Mina soovitaks õpilastel suvel kindlasti järgida Fred Jüssi mõtet, mille järgi maailmas on suur vajadus viljaka mittemidagitegemise järele ja vaheajal mõnuga molutada – siis tulevad sageli need kõige paremad mõtted. Kuna konkursi juhendajaks võib olla ka lapsevanem, siis võib leiutamine olla ka toredaks ajaviitmiseks, mida suvel koos lastega teha,“ lisas Allik. „Suvi on hea aeg, et lasta heal ideel küpseda, seda vaikselt edasi arendada ja siis sügisel see konkursile esitada.“

 

Vajalikke materjale leiutamise toetamiseks leiab kodulehelt miks.ee/tugimaterjal. Lisaks saab inspiratsiooni kogumiseks tutvuda varasemate konkursile tulnud tööde kirjeldustega aadressil miks.ee/leiutised.

Tööde esitamise tähtaeg on 15. oktoober.

Tööd tuleb esitada ETAGi konkursside keskkonnas konkursid.etag.ee. Täpsema info tingimuste ja tööde esitamise kohta leiab kodulehelt: etag.ee/leiutajad.

 

Lisainfo:

Katrin Saart
Eesti Teadusagentuur
Soola 8, Tartu 51004
katrin.saart@etag.ee

Täpsem info

Kuupäev:
15. oktoober
Aeg:
00:00 - 23:59