Tunnustatakse parimaid üliõpilaste teadustöid

Kolmapäeval, 18. detsembril algusega kell 12 antakse Tartus Haridus- ja Teadusministeeriumi suures saalis üle preemiad 2013. aasta üliõpilaste teadustööde konkursi parimatele.

Üliõpilaste teadustööde riiklik konkurss toimub alates 1991. aastast. Konkurssi viib läbi Eesti Teadusagentuur koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga.

Konkursi lõpetamisel tutvustatakse huvitavamaid töid erinevate valdkondade üliõpilastelt. Ettekandmisele tulevad tööd tutvustavad muuhulgas näiteks rahvaluule tsenseerimist stalinistlikul perioodil; muusikaõppekirjandust ning laulmisõpetust Eesti koolides 19. sajandi lõpus ja 20. sajandi alguses ning turvalist arvutussüsteemi Sharemind. Riiklikud preemiad ja tänukirjad parimatele üliõpilastele annab üle Haridus- ja Teadusministeeriumi kantsler Janar Holm. Konkursi auhinnafond on 61 980 eurot, rahalise preemia või tänukirjaga autasustatakse 86 tööd. Lisaks valdkondlikele preemiatele antakse välja kaks valdkondade- ja tasemeteülest 3600 euro suurust peapreemiat.

Sel aastal laekus konkursile rohkem töid kui kunagi varem,  473 teadustööd 32 kõrgkoolist, sealhulgas 17 välisülikoolist.  Konkursitööde arv on aasta-aastalt kasvanud. Ligi poole (48%) konkursil osalenutest moodustavad Tartu Ülikooli tudengid. Aktiivse osalusega paistavad silma ka Tallinna Tehnikaülikooli (16%) ja Tallinna Ülikooli (13%)üliõpilased. Kõige enam töid esitati ühiskonnateaduste ja kultuuri valdkonnas ning magistriõppe tasemel.

Lisainformatsioon:
Reet Rannik, konkursi koordinaator, tel 53 472 959, reet.rannik@etag.ee